Å få noe tilbake !

Da er kvartfinalen vunnet, og alle i Profilsport var på Ekebergsletta for å heie frem Casas Da Noruega til videre avansement. I løpet av denne uka har jeg latt meg begeistre av så mye med disse flotte menneskene fra Rio De Janeiro. Før og etter alle kamper har alle spillere og lagledere tatt seg tid til å hilse og vise oss at de setter pris på alle som er der og heier på dem.

Alle ritualer før og etter kamp, med felles bønn og heiarop, vitner om en meget seriøs innstilling til det de driver med. Samtidig er ikke latter og lek langt unna.  Vi i Profilsport ble invitert til Gamlebyen skole da spillerne hadde fridag. I skolegården ble vi møtt av alle spillerne og lagledere som hadde forberedt en fotosesjon uten like.  Alle produkter vi hadde levert skulle vises frem og tas bilder av. Igjen skulle alle 30 personer håndhilse og ønske oss velkommen.

Hver enkelt av spillerne ga meg et smil og takket innstendig for vårt bidrag . Jeg tenker at de har gitt meg mer i løpet av denne uken enn jeg noensinne kunne forestille meg. Jeg har sett kameratskap jeg husker fra min egen ungdom, respekt for trener og lagledelse som jeg beundrer. Jeg har også sett gutter med helt andre utfordringer enn våre ungdommer i Norge har noe kjennskap til. De har vist meg et pågangsmot og  evne til glede som rører meg dypt.

Det hyggelige møtet på skolen, ble avsluttet med en flott tale på portugisisk men med engelsk tolk og til slutt en høytidelig overrekkelse av gaven fra laget til Profilsport. Det var en miniatyr-statue av Cristo Redentor – Kristus Statuen fra Rio De Janeiro. Den står nå trygt og godt synlig plassert på min kontorpult. Jeg satser på at den kommer godt med når vi behøver litt ekstra pågangsmot og inspirasjon.

Da er det bare å satse på at de vinner semifinalen i kveld så er det finale i morgen – Juntos somos dinamites