Medaljer går aldri av moten

Gjennom historien har det eksistert mange forskjellige måter å hedre og ære mennesker som har gjort seg fortjent til dette. Medaljen er nok en av de gjenstander som har lengst historie. Selv makedonerkongen Aleksander den store delte ut medaljer til sine offiserer, frender og vasaller omkring 330 f.Kr.   Et gammelt skrift beskriver dem som «gylne knapper». I Roma delte både keiser, hær og marine ut en lang rekke dekorasjoner, for eksempel medaljer av gull, sølv og bronse.Medaljer tildeles innenfor de fleste samfunnssystemer. I nyere tid har medaljen også fått en utstrakt bruk som belønning og tegn på anerkjennelse for sivil, militær, humanitær, vitenskapelig, næringslivsmessig, idrettslig eller foreningsmessig innsats.

Profilsport har sammen med sine kunder bidratt til mye heder og ære i form av medaljer til en rekke kjente idrettsarrangementer som Oslo Maraton, Sentrumsløpet, Jentebølgen og mange andre. Vårt utgangspunkt er at vi sammen med kunden skaper en medalje som har relasjon til arrangementet. Oslo Maraton ønsker å vise frem steder i Oslo som også er synlig fra løpetraseen mens Bislett 24 timer valgte medalje formet som en løpe sko som jo forteller mye om et arrangement hvor deltakerne løper i alt fra 6 – 48 timer.

 

   Oslo Maraton 2016     Bislett 24

Vi ønsker dere hjertelig velkommen til oss for å fortelle om deres arrangement og la oss få komme med noen forslag til hvordan dere kan hedre og ære deltakerne med en ny og spennende medalje !

Se noen utvalgte medaljer her